Vilniaus energijos akcijų perleidimas „demystified“

Praėjusią savaitę mano dėmesį atkreipė naujas „abonentinis skandalas“ – UAB „Vilniaus energija“ akcijų perleidimas. Kai kurie politikai nepraleido progos pademonstruoti savo opozicionierių gebėjimų:

„Faktas yra toks, kad išskyrus vieną „Dalkios“ raštą ir susitikimo, kur visa „Rubicono“ grietinėlė dalyvavo, nėra jokių duomenų, kad šita įmonė būtų ką nors vykdžiusi. Net jos vadovas mums nėra žinomas. Pati įmonė savivaldybei net nėra jokio rašto parašiusi“, – kalbėjo V. Urbonavičius.

„Galvoju rašyti į prokuratūrą, kad jie pradėtų aiškintis. Jie gali užklausti Prancūzijos, kad išsiaiškinti, kas tai per įmonė“, – pridūrė politikas.

Kai kurie politologai, savo laiku sėdėję R. Pakso dešinėje, nepraleido progos įgelti:

Kaip vakar rašė DELFI, „Vilniaus Energiją“ pasiūlyta atiduoti dukterinei „Dalkia“ įmonei, kurios kapitalas yra tik 37 eurai. Pradžioje šiam sprendimui savivaldybės taryba pasipriešino, tačiau paskelbus pakartotinį balsavimą, pavyko rasti papildomus du balsus ir sprendimas buvo priimtas.

Per 10 minučių bendravimo su google.com radau sekančias nuorodas, kurios man asmeniškai pasirodė gana įtikinamos, kad jokių kriminalų nesuras:

Įmonės duomenys. Reiškia, tokia bendrovė egzistuoja, be to registracijos kodas sutampa. Galima klausti kodėl nurodoma, kad nėra nei vieno darbuotojo, arba įstatinis kapitalas 37 eurai, bet tikėtina, kad duomenys gali būtų ir praėjusių metų.

ERPB investicinio projekto informacija – joje patvirtinama, kad bus investuojama į Dalkia energetinius projektus rytų europoje, įskaitant Baltijos valstybes, bei tai, kad dalyvaus ir IFC (International Finance Corp, Pasaulio banko investicinis padalinys). Dar daugiau – turintiems klausimų pateikiamas ir tiesioginis projekto vadovo telefono numeris bei el. pašto adresas.

IFC projekto aprašymas. Šiame aprašyme netgi minima oficiali naujos bendrovės pavadinimo santrumpa, reiškia kalbama apie investicijas į tą pačią įmonę, kuriai prašoma perleisti akcijas.

Kadangi prašyme perleisti akcijas nurodoma ir tai, kad Dalkia ir toliau lieka šilumos tinklų nuomos sutarties laiduotoju, tai kaip ir nėra pavojaus, kad Dalkia nori išvengti įsipareigojimų vykdymo. Jei prie šitos informacijos pateiktų naujausią SVD22 balansą, kuriame galėtume pamatyti nuosavo kapitalo dydį, tada niekam nekiltų nei klausimų nei abejonių.

Nieko naujo čia nematau, bet stebiuosi dviem dalykais: kaip viešųjų ryšiu meistras ir patyręs politikas A. Zuokas sugebėjo tokį nesudėtingą reikalą paleisti svarstymui visiškai neparuoštą ir kodėl žurnalistai neieško (arba nesugeba rasti?) papildomos informacijos, kuri visokių mistifikatorių sąmokslo teorijas paliktų visuotinei pajuokai?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Paskelbta 2011-05-23 12:14 · Dainius · Permalink
Kategorijos: Vilniaus Energija, Vilniaus miesto savivaldybė

Komentarų: 1

Prenumeruoti šio įrašo komentarų RSS srautą

  1. Parašė Tioma
    2011 gegužės 24 13:05
    Permalink

    maybe it’s just a part of Zuokas Masterplan? O gal jis tiesiog nusprende vadovautis mano mociutes posakiu: Ne lez v govno, voniat ne budit 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Prenumeruoti šio įrašo komentarų RSS srautą